Mengenai Kami

Ustaz Shafiee berpengalaman selama 7 tahun sejak pulang pengajian dari Kota Damsyik (Damascus),Syria pada 2006. Beliau mula dikenali semenjak mulai mengajar Bahasa Arab di kawasan Shah Alam, Klang dan Kuala Lumpur. Beliau bermula dengan mengajar 5 orang pelajar sahaja dan kini mempunyai 278 orang pelajar. Pembelajaran dan teknik bahasa Arab yang mudah telah membuat pelajar semakin berminat dan bertambah.

Sehingga kini beliau menjadi tumpuan semua peringkat umur iaitu pelajar sekolah rendah, menengah dan universiti, golongan professional, yang berkerja malah suri rumahtangga untuk mempelajari bahasa arab yang tidak membebankan dan mendalami al-Quran serta Hadith dengan olahan sistem yang amat mudah lagi menyeronokkan.

Disebabkan permintaan yang menggalakkan serta masa yang semakin padat 7 hari seminggu mengendalikan kelas, maka tercetuslah idea untuk membuat pembelajaran secara online ini.
Walaupun perniagaan secara online ini dilakukan secara part time sahaja, beliau tetap memberikan komitmen yang bersungguh-sungguh terhadap bidang yang diminatinya ini.

Selamat Datang ke My Arab Quran!

Info Terkini!

Bukan ahli? Daftar sekarang!

Kelebihan sebagai Ahli!

Laman web pembelajaran Bahasa Arab Quran secara interaktif yang pertama di Malaysia. Megandungi lebih dari 20 silibus yang lengkap dengan latih tubi yang interaktif.

Login Ahli

Hilang Kata laluan?

Hilang Kata laluan?

Balik ke Login